Hoe maak ik een zandkasteel?

H

Benodigdheden

Iedereen heeft het wel eens gedaan in zijn of haar leven; een zandkasteel bouwen op een strand. Of dit nou lukte of niet, het was altijd een leuke ervaring. Graag leg ik je uit in dit artikel hoe je echt een professioneel zandkasteel maakt zonder dat hij in elkaar stort!

Voor het bouwen van een zandkasteel heb je in principe alle benodigdheden al; water en zand. Hoewel, het is fijn om accessoires te gebruiken zoals een kleine emmer, schep, lepel, vork en eventueel kleine bakjes.

Werkwijze     

Nu begint het echte werk. Als je het professioneel wilt aanpakken, is het slim om eerst een schets te maken van hoe het eruit moet komen te zien. Waar komen torens, waar komt de voordeur en hoeveel ruimte heeft het bouwwerk nodig?

Hierna kan het graven beginnen. Graaf een grote hoop zand uit en maak hier een berg van. Deze kan hierna tot een vierkant worden gevormd middels je schep. Deze kan perfect op grootte worden bepaald aan de hand van de eerdere schets die je hebt gemaakt. Zorg dat de randen (muren) van de berg goed glad gemaakt zijn middels de achterkant van je schep. Probeer ervoor te zorgen dat het zand niet te nat is maar ook niet te droog, anders is het moeilijk om hier later mee te werken

Hoe je nu te werk gaat, is redelijk afhankelijk van jouw schets. Je kunt vormen maken middels kleine emmertjes om de eerste vormgeving te laten plaatsvinden. Zorg dat alles goed glad gemaakt wordt, aangezien dit jouw kasteel veel echter laat lijken.

Nu komt de afwerkingsfase. Je kunt middels je spatel en mes overal details aanbrengen aan de muren, ramen toevoegen en deuren toevoegen. Je kunt zelfs echte gangen maken in jouw kasteel. Hier kun je alle verschillende soorten kunststijlen gebruiken om het echt spectaculair te maken. Nogmaals, het is een zeer creatief proces.