Wat voor verschillende soorten koffie zijn er?

W

3464

Koffie, je bent er weg van of je vindt het verschrikkelijk. Wanneer je er weg van bent is het elke keer een feestje als je weer een lekker bakkie voor jezelf hebt gemaakt. Koffie kan ook op alle momenten gedronken worden. Denk aan koffie op het werk of koffie op kantoor. Het geeft je dat extra beetje energie waardoor je er de hele dag tegenaan kan. Ook ’s ochtends of ’s avonds na het eten smaakt hij heerlijk. Maar wat voor simageoorten koffie zijn er nou eigenlijk allemaal? En wat is het verschil? In dit artikel worden alle koffiesoorten even kort behandeld.

Espresso

Het standaard kopje espresso spreekt eigenlijk wel voor zich. Een klein kopje met pure espresso erin.

Dubbele espresso

Ook hierover valt niet veel te vertellen. Zoals de naam al zegt zijn het twee espresso’s in één kopje. Iets sterker en meer koffie dus.

Espresso macchiato

De espresso macchiato is een leuke en lekkere variant op de normale espresso. Het is dus een espresso met een klein laagje schuim erbovenop. De koffie is nog steeds sterk maar heeft wel een wolkachtige zacht touch door het laagje melkschuim.

Cappuccino

De cappuccino zal ook wel bij je bekend zijn. Een cappuccino bestaat uit een shot espresso, met één deel melk en één deel melkschuim. Deze vorm van koffie is over het algemeen het populairst en wordt op elk moment van de dag gedronken (ook al kan dat volgens de italianen echt niet).

Koffie

Dit spreekt voor zich, maar mag eigenlijk ook niet ontbreken in dit rijtje omdat dit ook vaak wordt gedronken. Gewoon een kopje standaard koffie. Geen espresso en zonder melk, gewoon koffie.

Café latte

De café latte is ook wel bekend als de koffie verkeerd. Het is een normale koffie met veel melk. De bedoeling is dat deze koffie dan ook zonder schuim is maar vaal wordt er toch een klein laagje schuim bij geschonken.

Latte macchiato

Een latte macchiato bestaat uit laagjes van melk en een espresso erin. Het bovenste laagje van de melk is voornamelijk veel melkschuim.