Overig Werk

Het belang van de juiste bedrijfskleding

H

Zoals je weet zijn er ontzettend veel beroepen waarbij er gebruik gemaakt wordt van bedrijfskleding. Redenen hiervoor zijn om aan de strenge veiligheidseisen te voldoen, om een uniforme uitstraling te hebben of voor verschillende functionaliteiten. De uitstraling en het comfort van deze bedrijfskleding wordt daarbij meer en meer belangrijk, je medewerkers lopen tenslotte rond als het visitekaartje van je bedrijf. Of het nu gaat om de veilige werkkleding van elektriciens of voor de herkenning van de winkelmedewerkers in een Mediamarkt. Comfort is belangrijk wanneer er de hele dag in wordt gelopen.

 

Structuur en eenheid

De keuze voor bedrijfskleding wordt vaak gemaakt omdat een bedrijf professionaliteit en eenheid wil uitstralen. Ook structuur en hiërarchie kan hierbij belangrijk zijn, denk bijvoorbeeld aan het leger waarbij de verschillende rangen herkenbaar zijn via de kleding. Herkennen van personeel is een belangrijk argument voor werkkleding. Zou het niet raar zijn wanneer de politieagenten en brandweermannen rondlopen in hun eigen kleding? Of een vakkenvuller in zijn trainingspak, dit maakt het voor de omgeving erg lastig om de juiste personen te herkennen. Daarom heeft een politieagent deze herkenbare reflecterende werkkleding aan.

 

Functionaliteiten

Naast de herkenbaarheid wordt er ook altijd rekening gehouden met de beroepen waarbij de werkkleding wordt gedragen. Werkkleding voor een elektricien kent hele andere eisen dan de kleding van een brandweerman. De elektricien wil bijvoorbeeld antistatische kleding, om storingen aan apparatuur te voorkomen. Voor de brandweer staat brandveiligheid dan weer voorop. Wanneer je regelmatig in de buurt van een vlammenzee komt wil je niet het risico lopen dat je eigen kleding ook in brand vliegt. Zo zijn er nog veel meer eigenschappen die terug moeten komen in de kleding. Belangrijk hierbij is om goed inventariseren waar jouw kleding aan moet voldoen. Hiervoor kun je natuurlijk altijd professionele hulp inschakelen, zo ben je er zeker van dat je werknemers in veilige en comfortabele kleding op pad gaan.