Carnaval over de hele wereld

C

Carnaval over de hele wereld

Wanneer je dacht dat carnaval alleen goed gevierd werd in Nederland, dan heb je het mis! Dit feest is wereldwijd bekend, van Italië tot Rusland en van Spanje tot Amerika, bedenk een land en er wordt ongetwijfeld carnaval gevierd. In Nederland wordt dit feest het grootst gevierd in het zuiden van het land. Van oorsprong is het een katholiek feest en daarom wordt het in het zuiden van Nederland meer gevierd. Tegenwoordig zien we wel dat carnaval vieren door heel Nederland steeds populairder wordt. Wil je dit kleurrijke feest wel eens ergens anders vieren? Dat kan! We hebben een paar leuke hotspots om carnaval te vieren op een rijtje gezet.

 

Feesten op de Canarische Eilanden

Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en Fuerteventura zijn een paar van de eilanden die behoren tot de Canarische Eilanden. Op deze eilanden kun je het hele jaar door heerlijk vertoeven en genieten van fijne zonnestralen. Wil je er in de winterperiode dus even tussenuit? Dan is een van deze eilanden dus zeker een goede optie! In de eerste week van februari wordt hier volop Carnaval gevierd. Op Tenerife wordt het groots gevierd! Dus pak jouw carnavalskleding maar alvast in, er gaat gefeest worden in de zon.

 

Kijk je ogen uit in Argentinië

Het is misschien een beetje aan de verre kant, maar mocht je een keer in Argentinië zijn, dan is het een echte aanrader om een kijkje te nemen bij de carnavalsoptocht hier. In de grote stad Gualeguaychu is er ieder jaar met carnaval een grote opdracht waar je kan genieten van muziek, dansers, mooie praalwagens en nog veel meer.

 

Carnaval vieren bij de zuiderburen

In het Belgische plaatsje Binche carnaval vieren is wel erg bijzonder, want hier vieren ze dit al ruim 600 jaar. Omdat dit al zo oud is staat het inmiddels ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het wordt dan ook gevierd met bijzondere kostuums, figuren en eeuwenoude tradities. Wil je carnaval dus iets dichter bij huis vieren? Dan is dit plaatsje in België zeker een aanrader!