3 benodigdheden die je bij paardrijden beter zelf kunt aanschaffen

3

Eindelijk is het zover: je gaat voor het eerst paardrijden! Hartstikke spannend natuurlijk. Want hoe kom je nu eigenlijk op die hoge rug? Hoe zorg je ervoor dat jouw paard of pony in de goede richting loopt? En ga je niet per ongeluk in galop? Bij de manage kunnen ze je gelukkig alles uitleggen. Wil je na jouw eerste paardrijles blijven rijden? Dan kan het verstandig zijn om bepaalde uitrusting zelf aanschaffen. Wij vertellen jou welke drie benodigdheden die je beter bij een ruitershop kunt bestellen.

#1 – een cap

 

We willen je niet ontmoedigen. Maar in ruim 60% van alle sterfgevallen onder ruiters is een hoofdletsel de boosdoener. Zorg dat dit jou niet overkomt en schaf een eigen cap aan. Deze kun je niet alleen mooi met een eigen outfit combineren, maar zit ook een stuk fijner. Geen haren van een ander. Geen zweet. En precies op de vorm jouw hoofd uitgekozen. Zo ben – en voel – jij je gegarandeerd een stuk veiliger.

#2 – rijlaarzen

 

Je hebt het vast wel een keer meegemaakt. Sta je in de manege, hebben ze jouw maat niet meer voor je klaarstaan! Je zult dan genoegen moeten nemen met laarzen die óf te klein óf te groot zijn. En daar zit je dan op jouw paard. De laarzen mogen niet uit. Maar écht comfortabel voel je je niet. En jouw paard? Die heeft dat natuurlijk gelijk door. Dat wordt gegarandeerd een onrustige rit. Zorg er dus voor dat jij je altijd prettig voelt en bestel die mooie rijlaarzen lekker zelf!

#3 – handschoenen

Of je nu een paard geleidt of een halstertouw ontsluit. Handschoenen beschermen je vaker dan je zou verwachten. Ze zijn daarom ook onmisbaar in jouw garderobe. Maar zweet jij ook zo als je heerlijk in galop gaat? Dan wil je er zeker van zijn dat niemand de handschoenen van jouw overneemt. En andersom natuurlijk! Bestel ze daarom ook altijd zelf. Zo heb je ze niet alleen altijd bij de hand maar weet je ook zeker dat ze netjes in de was zijn geweest. Ben je helemaal overtuigd? En is paardrijden jouw nieuwe passie? Dan kan het dus verstandig zijn om bepaalde uitrusting zelf aan te schaffen. Een eigen cap. Eigen handschoenen. Eigen rijlaarzen. Dat is wel zo hygiënisch. Veel plezier met paardrijden!