Ontspannen reizen naar Colombia

O

Colombia is een land in het noordwestelijke deel van Zuid-Amerika. De hoofdstad van Colombia is Bogota. De bevolking van Colombia is meer dan 46.000.000 mensen, en het grootste deel van deze bevolking woont in de Andes-hooglanden en de Caribische kust. In het westen grenst Colombia aan de Stille Oceaan en in het noorden grenst het aan de Caribische Zee. Colombia deelt grenzen met Panama, Venezuela, Ecuador, Peru en Braziliƫ. Het Andesgebergte loopt van noord naar zuid door Colombia. Ten oosten van het Andesgebergte ligt het Amazone-regenwoud, dat 42% van het landoppervlak van Colombia beslaat. Colombia is de 27e grootste stad ter wereld.

De belangrijkste taal die in Colombia wordt gesproken, is Spaans. Ongeveer de helft van de bevolking is Mestizo, een mengsel van de inheemse bevolking en Europeanen. Ongeveer 10% van de mensen is van Afrikaanse afkomst en nog eens 3,4% van de inheemse bevolking. Er is ongeveer 37% van de bevolking van Europese afkomst. Sommige bronnen beweren dat ten minste 29% van de gehele bevolking enige Afrikaanse afkomst heeft.

Colombia is een belangrijke producent en exporteur van koffie, smaragden, olie, bloemen en kolen. Ecopetral, een Colombiaans oliebedrijf, is het op drie na grootste oliebedrijf in Zuid-Amerika. Colombia heeft de grootste bekende steenkoolreserves in Zuid-Amerika.

Regering

De regering is een representatieve democratie. De Colombiaanse overheid is in de loop der jaren zeer stabiel geworden. Hierdoor heeft Colombia internationale bedrijven kunnen aantrekken om in Colombia te investeren. Bogota, Medellin en Cali zijn internationaal belangrijke groeigebieden. Andere steden die hebben geprofiteerd van internationale groei zijn Cartagena en Santa Marta, beide gelegen aan de Caribische Zee. De Chinezen hebben geĆÆnvesteerd in de stad Buenaventura, de grootste en belangrijkste havenstad van Colombia.

De biodiversiteit van Colombia is enorm en is te zien in de diverse geografische locaties. Van de kustgebieden tot het Andesgebergte tot het Amazone-regenwoud, een groot aantal soorten dieren en planten gedijen. Colombia heeft 34 nationale parken en vele andere spectaculaire natuurlijke locaties om te verkennen. Er zijn ook 7 UNESCO-werelderfgoedlocaties in Colombia.

Tourisme

Colombia geniet nu van een toenemende toeristenhandel. In voorgaande jaren had Colombia te kampen met een gebrek aan toerisme als gevolg van het geweld en de productieve drugshandel. De dingen zijn drastisch veranderd in Colombia en toeristen ontdekken nu wat Colombia te bieden heeft. Cartagena, Santa Marta, San Andres Island, Providencia Island en Barranquilla zijn enkele voorbeelden van enkele populaire internationale toeristische bestemmingen. Ook trekken veel buitenlanders naar Colombia de redelijke kosten van levensonderhoud en een cultuur die zeer aantrekkelijk is. “Gezondheidstoerisme” is ook een grote aantrekkingskracht voor Colombia geworden. Veel buitenlanders reizen naar Bogota, Cali en Medellin voor medische behandeling. In 2010 voerde Cali, Colombia meer dan 50.000 cosmetische ingrepen uit.

Er zijn 32 afdelingen in het land en een hoofdstedelijk district. Deze afdelingen zijn analoog aan staten in de Verenigde Staten. Elke afdeling heeft een hoofdstad, net als staten in de Verenigde Staten. De vijf grootste steden in Colombia zijn Bogota met 7.600.000 inwoners, Medellin met 3.800.000 inwoners, Cali met 3.300.000 inwoners, Barranquilla met 2.200.000 inwoners en Cartagena met 1.500.000 inwoners.
Meer info op https://reisbegeerte.nl/