De beste reistijd voor de Caribbean

D

Parelwitte stranden, lekker weer en de vele culturele invloeden maken de Caribbean de ideale vakantiebestemming voor vele vakantiegangers. De eilanden zijn daarnaast het meest geliefd voor haar zomerzon. Toch zijn de Caribbean niet in elk seizoen een droombestemming. In sommige seizoenen teisteren moessons en orkanen de prachtige eilanden. Het is dus belangrijk dat je een trip naar bijvoorbeeld St. Lucia, de Bahama’s, Tobago, Aruba of Curaçao in het juiste seizoen boekt. In dit artikel beschrijven we 4 seizoenen; van laag- tot hoog en de seizoenen waarin je beter in Nederland kunt blijven.

Laagseizoen (juni tot augustus)

Terwijl deze maanden in Nederland tot het hoogseizoen behoren, zul je op de eilanden van de Caribbean genieten van een rustige periode. Dat betekent lege stranden en goedkopere reizen.

Regenseizoen (september tot november)

In dit seizoen zul je te maken krijgen met tropische stormen. Toch kun je de Caribbean prima bezoeken tijdens dit seizoen. Niet alle eilanden hebben last van orkanen, waardoor je op deze eilanden net zo goed kunt genieten als in het hoogseizoen.

Hoogseizoen (december tot april)

De winter strijkt neer in Europa; tijd om de zon op te zoeken! Toeristen vertrekken in deze maanden in groten getale naar de bekende bestemmingen binnen de caribbean. Hotels van Antigua tot Barbados zitten tot de nok vol.

Niet gek, want qua weer is dit het beste seizoen om te genieten van een vakantie in de Caribbean.

Het rustseizoen

De stroom toeristen vertrekt eind april weer richting huis, omdat de lente daar in aantocht is. Tijdens dit seizoen kun je gemakkelijk een hotelkamer of privé villa vinden voor slechts een klein deel van de prijzen tijdens het hoogseizoen. In mei en juni loopt de temperatuur wat op, maar is er ook meer regen te verwachten. Ondanks dit weer, zijn de eilanden nog steeds prachtige vakantiebestemmingen, voornamelijk voor vakantiegangers met een iets minder grote portemonnee.