De oostkust van Australië

D

Reizen langs de oostkust van Australië. Dat houdt in het Great Barrier Reef, Fraser Island en Daydream Island. Tussendoor kun je nog genieten van al het moois in de regenwouden en passeer je steden zoals Cairns, Brisbane en Sydney. Wat kun je allemaal beleven en zien aan de oostkust en waarom is dit stukje Australië onmisbaar op je trip in Down Under!

Van Sydney naar Hunter valley en verder!

Een sprankelende reis in Australië begint natuurlijk in Sydney. Deze wereldstad is beroemd om het Opera House, de Harbour Bridge en vormt een spetterend begin voor je reis. Daarnaast is Sydney een prima uitvalsbasis voor leuke uitjes. Naast Sydney heb je namelijk wijngebieden zoals Hunter Valley en ook een aantal nationale parken. Ook lenen deze gebieden zich uitstekend om te surfen voor zowel beginners als gevorderden!

Onderwaterwereld en stranden

Niet alleen op het land blinkt Australië uit in het natuurschoon. Onderwater kent Australië het meest uiteenlopende faunalandschap ter wereld. Grote uitblinker hierbij is het Great Barrier Rif, het grootste koraalrif ter wereld. De laatste jaren zijn er veel negatieve verhalen naar buiten gekomen over de krimp van het rif. Eerst werd gedacht dat de opwarming hiervoor de   voornaamste oorzaak is. Echter blijken koraaletende zeesterren enorm te zijn toegenomen en de overige helft wordt voornamelijk veroorzaakt door grote stormen. Organisaties als Backpackme weten precies wat de gebieden zijn die bij jouw interesses passen. Het is natuurlijk onmogelijk heel Australië te bekijken dus dit zal terug moeten komen in jouw gesprek.

Mocht je graag eens met je voeten in het zand willen dan is Fraser Island de plek bij uitstek! Het is het grootste zandeiland en ligt voor de kust in de staat Queensland. Houd er wel rekening mee dat de seizoenen tegenovergesteld zijn. Je voelt je letterlijk in de kou gezet wanneer je in juli of augustus Australië bezoekt aangezien dit de wintermaanden zijn. Echter zijn de temperaturen in de winter hier niet te vergelijken met de winters aan de Australische oostkust.