Stadswandeling Amsterdam

S

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland en de stad die internationaal bekend staat om de Wallen en de coffeeshops. De stad trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Wat is er dan allemaal te beleven in onze hoofdstad. En wat moeten de toeristen absoluut zien wanneer ze in Amsterdam zijn?

De Jordaan

De Jordaan, gelegen aan de voet ban de Westertoren, is de muzikaalste buurt van Amsterdam. In de gezellige buurt is de muziek van Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti grootgebracht. Het is mogelijk een stadswandeling, zo zogenoemde ‘Jordaanwandeling’ te volgen in de gezellige buurt. Je wordt op wandeling meegenomen door een gids die alle mooie plekjes van de Jordaan weet te vinden. In de pauze en na afloop is het mogelijke en heerlijk drankje en hapje te nuttigen in een echt Jordaans café. De Jordaan is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is het mogelijk te parkeren in één van de parkeergarages in Amsterdam.

De Wallen

Natuurlijk mag je een bezoek aan de wallen wanneer je in Amsterdam bent niet missen. De wallen, ook wel de rosse buurt van Amsterdam is één van de bekendste plekken van de Nederlandse hoofdstad. Ook deze buurt is te bezichtigen onder leiding van een gids. Vooral in het avond licht geven de bekende rode lichten een prachtig zicht. De eerste ingeving bij de meeste mensen wanneer ze aan de wallen denken is dat er veel schaars geklede vrouwen voor klein rood belichte raampjes staan. Echter heeft de Amsterdamse buurt veel meer te bieden. Bij een rondleiding in het oudste gebied van Amsterdam bezichtig je de Nieuwmarkt, Chinatown, de smalste steeg van Amsterdam en nog veel meer.

De Amsterdamse grachten

Ook staat Amsterdam bekend om de grachten. Het is mogelijke deze van heel dichtbij te bekijken, namelijk op het water. Het is mogelijk een rondleiding te nemen op het water, namelijk een rondvaart in de Amsterdamse grachten. De rondvaart laat je de mooiste plekjes van Amsterdam zien, varend onder door de mooie, smalle grachten van Amsterdam. Met name is het in het donker een prachtig zicht wanneer alles verlicht is. Oude handelshuizen, stadshuizen, verschillende buurten. Alles krijg je te zien tijdens een rondvaart in Amsterdam.

Bereikbaarheid Amsterdam

Miljoenen mensen bezoeken jaarlijks Amsterdam. Sommigen voor een dag, andere meerdere dagen. Amsterdam is via het openbaar heel goed bereikbaar. Zo heeft het verschillende buslijnen, trams, en een goede treinverbinding. Maar beschikt de stad over vele parkeergelegenheden. Zo is het mogelijk op te parkeren in één van de parkeergarages van Q-park.