Een goede deurmat

E

Momenteel is het vol op zomer, maar over een paar maanden staat de herfst alweer voor de deur. Een periode met grijs en grauw weer en waar de straten vuil en nat zijn. Wat je dan natuurlijk niet wilt is dat al dat vuil mee naar binnen wordt genomen. Dit is gemakkelijk te voorkomen met een goede deurmat. Maar wat voor een deurmat is een goede deurmat bij slecht weer? Zo heb je een droogloopmat, een schoonloopmat en nog andere soorten matten. Dit lees je hieronder.

Wat is de functie per mat

Hierboven is al beschreven dat er meerdere soorten matten zijn. Droogloopmatten en schoonloopmatten komen veruit het meeste voor maar wat is het verschil tussen deze twee matten? Een schoonloopmat is een mat van Nylon en heeft een schrapende werking. Doordat de mat een fijne structuur heeft blijft het vuil prima verborgen. Een schoonloopmat zorgt er echt voor dat de schoen helemaal schoon wordt. Een droogloopmat zorgt er daarentegen voor dat de schoenzool binnen enkele stappen wordt drooggemaakt. Deze mat is gemaakt van katoen en het is belangrijk dat de mat regelmatig wordt gestofzuigd. Beide matten hebben in principe een schrapende en drogende werking. Echter is de drogende werking van een droogloopmat beter en de schrapende werking van een schoonloopmat beter.

Voordelen van een goede deurmat

Een goede deurmat heeft veel voordelen. Bij jou in huis zal het er voor zorgen dat er minder vuil binnen komt en dat er niet met natte schoenen wordt gelopen. Maar ook bedrijven ervaren voordelen. Stel je voor wanneer je naar een bank gaat zoals de Rabobank en de vloer is helemaal nat en er ligt overal vuil en bladeren. Dan is jouw eerste indruk niet kloppend van de indruk die past bij een bank. Ook voor bedrijven heeft een goede deurmat dus voordeel omdat de indruk van klanten wordt bepaald over hoe het bedrijf eruit ziet wanneer klanten voor het eerst binnen stappen.