Ga jij je huis verbouwen?

G

Een huis verbouwen doe je niet zomaar! Je moet van te voren heel veel dingen regelen. Vaak kan je met een verbouwing nog wel thuis wonen. In sommige gevallen is dat niet mogelijk en dan is het fijn dat je een gebruikte kantoorunit kan gebruiken als woning. Je kunt zo’n unit kopen of huren, maar vaak blijft het bij een renovatie. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij een renovatie.

Renovatie

Een renovatie aan het huis kan leiden tot je ideale droomwoning en als je het slim aanpakt kan het op tijd klaar zijn tegen acceptabele kosten van de verbouwing. Een verbouwing doe je niet iedere dag en het kan behoorlijk wat stress veroorzaken. Daarnaast kan het zijn dat je niet weet waar je moet beginnen. Hiernaast staan belangrijke tips waar je op kunt letten: maak een stappenplan en een kostenmodel en dan kom je nooit voor verassingen te staan.

Eerst denken en dan doen

Als je een plan hebt dan wil je het liefst al direct beginnen. De vraag is of dat zo slim is. De tijd die je nu steekt in de voorbereiding komen later dubbel en dwars terug. Plannen en budgetteren is de basis van een goed geplande verbouwing. Hiermee valt of staat je verbouwing. Tekenen hoort hier natuurlijk ook bij. Ga met het gezin opschrijven wat jullie willen en als je dat duidelijk hebt dan kun je gaan schetsen en tekenen.

Kosten in de hand houden

De verbouwing is misschien wel de fase in je leven waar je weinig invloed hebt op je uitgaven. De kosten in de hand houden tijdens het verbouwen is niet altijd makkelijk. Voordat de aannemer aan de slag gaat moet je dus zoveel mogelijk zaken duidelijk hebben. Je kunt ook zelf je vergunningen regelen of dit laten doen door een bouwkundig adviseur of architect.