Elektrische fiets kopen? Ga voor comfort!

E

Het zonnetje schijnt! Misschien is dit voor jou wel de reden om even een rondje te fietsen. Even lekker uitwaaien (of juist niet) op de fiets om vervolgens een lekker drankje te nuttigen op het terras. Wanneer je op de fiets stapt en je fietstocht begint, valt het je toch al wel heel snel op dat jij niet de enige bent die het idee had om even een lekker rondje te fietsen. Je wordt namelijk al heel snel ingehaald door een fietser, maar deze fietser gaat wel heel erg snel. Op dat moment trap jij je helemaal suf, omdat je op dit stukje wel echt tegenwind hebt. Je bent verbaasd wanneer je ingehaald wordt, maar komt er al snel achter dat die andere fietser vals speelt. Die fietser wordt namelijk geholpen door een motortje en scheurt zo iedereen voorbij op een ‘normale’ fiets.

Win-win situatie met een elektrische fiets!

Langzaamaan begin je toch wel de voordelen te zien van zo’n elektrische fiets. Zelf heb je eigenlijk maar een ‘oude barrel’ en je was van plan om deze in te ruilen voor een nieuwe fiets. Toch besef je nu dat een elektrische fiets ook wel heel fijn kan zijn. Misschien dat je dan ook wat vaker naar het werk kan fietsen, omdat die 10 kilometer afstand toch wel wat aangenamer wordt gemaakt met een elektrische fiets. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu en goed voor je eigen gezondheid. Win-win situatie, toch?

Zoveel keuze aan e-bikes!

Wanneer je hebt besloten om voor een elektrische fiets te gaan, heb je nog heel wat keuzes te maken. Op de Nederlandse markt zijn er namelijk al heel wat elektrische fietsen beschikbaar. Daarnaast kunnen de fietsen ook nog eens heel erg verschillen (alleen het motortje kan al veel verschillen). Lees je daarom ook goed in en laat je adviseren door een fietsverkoper. Zo’n verkoper kan ervoor zorgen dat jij de perfecte fiets voor jou vindt. Zo kun je een Cannondale E-bike kopen, maar je kan natuurlijk ook gaan voor een andere merk E-bike!