Kachel in je woning?

Een dekentje over je heen, lekker warm bij een kachel met natuurlijk een lekkere kop chocolademelk. Wie wilt dat nou niet in de koudere maanden? ‘s Avonds na je werk lekker ontspannen voor de kachel. Lekker je gedachte even helemaal ergens anders. Een houtkachel kent heel wat voordelen. Zo kun je eenvoudig meer sfeer in je woning creëren met kachelhout, maar ook komt er meer warmte vrij. Hiermee bespaar je dus ook nog eens op je stookkosten!

Kan het eigenlijk wel?

Hoe graag velen het ook willen. Het is niet altijd mogelijk op een houtkachel te plaatsen in een woning. Je moet van te voren wel even kijken of een houtkachel mogelijk is in je woning. Zo moet een houtkachel geplaatst worden waar er genoeg ventilatie plaatsvindt. Heb je geen schoorsteen of is het ook niet mogelijk om een pijp naar boven door te trekken via de verdiepingen in je huis? Dan is het helaas ook niet mogelijk om een houtkachel te plaatsen.

Sfeer en beleving

Gelukkig zijn er op de markt heel wat alternatieven voor een houtkachel. Zo kun je ook gaan voor elektrische kachel. Vaak hebben deze kachels ook een bijzonder mooi vlammenspel die bijna niet te onderscheiden is van een echte houtkachel. Toch is de beleving van een houtkachel waar je zelf hout in kunt leggen toch heel anders.

Kachelhout bij Lignaco

Heb je al een houtkachel en wil je kachelhout kopen? Ga dan zeker eens naar de website van Lignaco. Hier vind je allerlei houtsoorten, zoals berkenhout, kachelhout, stookhout en openhaardhout. Je kunt hier het hele jaar door droog haardhout aanschaffen!