Klusser in het gezin

K

Elk gezin loopt wel een keer tegen het moment op dat er besloten wordt om wat te verbouwen in het huis of dat er wat kapot gegaan is en er geklust moet worden. Nu bestaan er mensen die geen externen hoeven in te huren maar handig genoeg zijn om het zelf te regelen wat weer kosten zal besparen. Echter bestaan er genoeg mensen die eerder onhandig zijn en de klusjes dan ook graag uit besteden aan een professional. In dit artikel gaan we er even van uit dat u een handig iemand heeft in uw gezin die klusjes met liefde zelf oppakt.

Hobbyist

Vaak zijn deze klussers hobbyisten die het leuk vinden om wat aan te klooien in het huis. Ze besteden dan ook graag hun zondagmiddag aan klussen in huis. Echter komt het vaak voor dat de vrouw het allemaal wat minder leuk vind dat de man zo van klussen houdt. Dit omdat dit tot veel troep in huis kan leidden. Er is niet voor niks een televisie programma in Nederland “Help mijn man is klusser”.

Niet van alle markten thuis

Laten we er even vanuit gaan dat de handige persoon in het gezin het vaderfiguur is. Wat je vaak ziet bij deze handige mannen in huis is dat ze het vaak iets te hoog in hun bol krijgen en er vanuit gaan dat ze alles wel kunnen repareren zonder professioneel advies. Uiteindelijk zullen ze toch een obstakel tegenkomen waar het ego even een deukje oploopt omdat ze er toch achter komen dat hoe handig ze ook zijn, ze hier externe hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld bij een loodgieter klus, dit repareer je niet zo makkelijk zonder er echt verstand van te hebben. Hierdoor is het dan ook slim om voor deze klus een loodgieter uit de regio zoals loodgieter Geldrop in dienst te nemen.