Mijn Eerste Reis

M

Het heeft 13 jaar geduurd, maar vanaf de mei 2017 kunnen kinderen vanaf 6 jaar zich ook al wagen aan een spelletje Ticket to Ride.

In 2004 werd het gezelschapsspel Ticket to Ride voor het eerst uitgegeven door Days of Wonder. Het spel won meteen de prijs van ‘Spiel des Jahres’ en is vanadaag de dag nog steeds razend populair bordspel voor volwassenen.┬áDe bedoeling van het spel Ticket to Ride is om grote steden op het spelbord met elkaar te verbinden door spoorverbindingen te maken. Door kaartencombinaties te maken bekomen de spelers vergunningen om de verbinden te mogen maken. Iedere speler beschikt over persoonlijke opdrachten. Mits de opdrachten vervult zijn, leveren ze de spelers punten op aan het einde van het spel.

Tot voorheen was het spel Ticket to Ride jammer genoeg enkel geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 8 jaar. Het goede nieuws is dat er nu, na 13 jaar, ook eindelijk een variant van het spel gemaakt is voor jongere kinderen. Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis is al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spelprincipe blijft behouden, maar door symbolen aan het spel toe te voegen, wordt het spelletje nu ook toegankelijk voor beginnende lezertjes. Zo vind je bij deze junior Ticket to Ride bijvoorbeeld naast de naam Parijs een afbeelding van een Eiffeltoren en naast Amsterdam een windmolen.

Als liefhebber van bordspellen en tevens moeder van twee jonge kinderen kan ik deze uitgave alleen maar toejuichen. Ticket to Ride Mijn Eerste Reis vormt voor de kinderen een leuke eerste kennismaking met Ticket to Ride, wat toch een echte klassieker is onder de bordspellen.