Waarom kiezen voor een 200 uur yoga docenten opleiding

W

Vorig jaar heb ik de de grootste stap genomen die ik ooit in mijn leven nam; ik besloot om een 200 uur yogadocentenopleiding te gaan volgen. Het was de meest intensieve en levensveranderende ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Toen ik me inschreef voor de opleiding had ik geen plannen om een yoga docent te worden. Mijn voornaamste doel was om meer te ontdekken over yoga en over mijzelf. Na jaren proberen om werk , familie en een sociaal leven te combineren, voelde het alsof ik mijzelf was verloren en het was belangrijk voor me om weer in contact met mijzelf te komen en te ontdekken wie ik ben.

De 200 uur yogadocenten opleiding waarvoor ik mij had aangemeld vond plaats in een yoga ashram in India. Het was een prachtige en vreedzame plek, omgeven door uitgestrekte landerijen en natuur. Vanaf het eerste moment dat ik binnenstapte, was ik ervan overtuigd dat ik de juiste beslissing had genomen om hier heen te komen. De opleiding was erg intensief. De dagen waren gevuld met de ene na de andere les, yoga houdingen leren, de juiste uitvoering van de houdingen,  hoe je de leerlingen kunt corrigeren en hoe je je eigen yoga school opstart. Maar naast alle lessen over onderwijzen kregen we ook meditatieles, zingen, filosofielessen en yoga oefeningen. En in deze lessen heb ik mijzelf opnieuw ontdekt. Het was ongelooflijk en erg fascinerend om dit proces door te maken en het ook bij de andere deelnemers te zien gebeuren. Naar mate de tijd verstreek was het alsof er een deur openging. Een deur naar mijzelf en een nieuwe wereld. Ik ontdekte waar yoga voor staat en hoe ik mensen kan helpen om de druk en spanning  van buiten los te laten en in balans te blijven. Dat was voor mij het belangrijkste wat ik heb geleerd. Naar mate de opleiding verder vorderde deed ik steeds meer kennis op en kreeg ik het gevoel dat ik yogales wilde gaan geven. Ik wilde mijn kennis en passie voor yoga delen met met iedereen die maar wilde luisteren. Tegen het einde van de opleiding, had ik besloten: ik wil yogadocent worden. Ik ben mijzelf, de leraren en mijn familie eeuwig dankbaar dat ik de kans heb gekregen om uit te zoeken wat ik echt wil in het leven. Het leven is te kort en te belangrijk om verloren te laten gaan, geniet van elke stap die je doet. Dat is een belangrijke ontdekking die ik heb gedaan tijdens de 200 uur yoga teacher training India. Het was een hele intensieve beleving en het is lastig om het onder woorden te brengen. De vriendschappen die je sluit, alles wat je leert, de nieuwe inzichten die je verwerft…. het is een levensveranderende belevenis die je meegemaakt moet hebben en ik kan het iedereen van harte aanraden.