Ontspannen met LEGO bouwstenen

O

Van jongs af aan LEGO: hoe zit dat ook alweer?

 

Je voelt je als een kind

LEGO is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en volwassenen. De Deense speelgoedfabrikant brengt al jarenlang diverse productlijnen op de markt, met wisselende thema’s. Bepaalde Lego-stukken hebben natuurlijk hun beperkingen wanneer het om de jongste gebruikers gaat. Daar hebben ze bij LEGO alternatieven voor gevonden. Het gaat om LEGO die net iets groter is dan de normale stenen en blokken. Deze zijn veiliger voor kleine kinderen en eenvoudiger om mee te werken. Mocht je als volwassene die oude tijden weer willen herleven, dan laat LEGO je uiteraard je gang gaan. Maak je niet druk over het plezierelement. Dat gaat namelijk nooit verloren bij LEGO.

 

Duplo

Voor de allerjongste bouwers, die eigenlijk nog niet aan échte LEGO toe zijn, is er LEGO Duplo. Voor kinderen van één tot vijf jaar is deze serie ideaal om de eerste stapjes te zetten op het gebied van LEGO. De stenen zijn extra groot en daarom makkelijk te hanteren. De grootte van de Duplo-stenen draagt ook bij aan de veiligheid: ze kunnen niet worden ingeslikt. Zodra kinderen ouder worden, hoeven ze niet direct afscheid te nemen van Duplo. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de grote stenen te combineren met de kleinere van de reguliere Lego-productlijnen. Op deze manier kunnen ze langzaam toewerken naar échte LEGO.

 

Tijd voor het echte werk! Ontspannen met het spelen van LEGO bouwstenen

Zodra kinderen wat ouder zijn en met kleinere stenen aan de gang kunnen, is LEGO Juniors voor ze beschikbaar. De bouwstenen binnen deze serie zijn groter dan normale steentjes en blokjes. LEGO Juniors is dan ook gericht op kinderen van vier tot zeven jaar. Zonder dat je je als ouder druk hoeft te maken, kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Het helpt ze met het ontwikkelen van hun cognitieve en emotionele vaardigheden, en de fijne motorriek. De bouwsets die hierbij leverbaar zijn, zijn niet te ingewikkeld en daarom geschikt voor de jonge LEGO-ers. Toch is werken met deze LEGO net iets ingewikkelder dan Duplo. Het is dus een geweldige uitdaging voor ze!

 

LEGO op klassieke wijze

Tot slot is er voor de jonkies ook nog LEGO Classic. Hoewel er een flinke laag nostalgie overheen ligt, is LEGO Classic ook uitermate geschikt voor kinderen. Binnen deze serie staan de simpelheid en vrolijke kleuren van LEGO weer voorop. Met deze steentjes en blokjes kunnen de meest geweldige dingen worden gemaakt. Zoals dit voor volwassenen mooie herinneringen aan vroeger heeft opgeleverd, zal dit later voor de huidige generatie kinderen hetzelfde doen. Samen als ouders en kinderen te werk gaan, mag natuurlijk ook. Met handleidingen wordt aangegeven hoe je te werk moet gaan. Natuurlijk kun je ook zelf bepalen waar je mee aan de slag gaat. Op dat moment draait alles om de LEGO-blokjes, creativiteit en fantasie.

 

Zo blijkt maar weer dat wat je leeftijd ook is, plezier beleef je met LEGO. Naast ingewikkelde bouwpakketten en bouwstenen en –blokjes die wat extra van je vragen, zijn er voldoende opties voor jongere, en zelfs net beginnende bouwers.