Vakantie voorbereidingen

V

Vakantie voorbereidingen

Het is weer zover, de vakantieperiode is aangebroken en je vliegtickets zijn al geboekt naar een bestemming waar je al zo lang naar uit kijkt. De vraag is nu, wat moet je allemaal meenemen en wat valt er allemaal te zien op je reisbestemming? Lees gauw mee voor een aantal tips om je vakantie voor te bereiden.

 

Weersvoorspellingen

Het eerste wat je doet is natuurlijk kijken wat de weersvoorspellingen zijn voor de dagen dat je er verblijft. Aan de hand daarvan ga je namelijk ook je kleding en accessoires kopen en inpakken. Vaak is het wel zo dat het weer ineens onvoorspelbaar kan zijn, dus is het aan te raden om voor de zekerheid een warm stuk kleding in te pakken mocht je ergens heen vliegen waar je alleen maar zon verwacht en andersom natuurlijk!

De stad verkennen

Als je tussendoor op een citytrip gaat, voor een paar daagjes bijvoorbeeld, dan wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk zien en verkennen in de stad. Hoe ga je dit aanpakken? Eén woord: reisblog. Als je online gaat zoeken naar de stad die je gaat bezoeken, kom je vaak al tips tegen om hotels te boeken of tips om plekken te bezoeken. Dit kan enorm helpen wanneer je niet zo goed weet of je de meest bezochte plekken wilt bezoeken of juist de verstopte plekjes. Aan jou de keus!

Gezondheid

Mocht je een langere reis maken naar een bestemming die niet in Europa ligt, dan is het altijd handig (en slim) om te kijken of het nodig is om je in te enten. Je wilt natuurlijk niet ziek je vakantie doorbrengen! Dit kun je achterhalen bij je huisarts en eventueel bij je zorgverzekeraar. Zij kunnen je meer informatie geven over de kosten en wat voor inentingen je nodig hebt voor je vakantie. Mocht je geen tijd hebben om hier langs te gaan of telefoontjes te plegen en in de wachtrij te staan, dan kun je het altijd nog op het internet zoeken.

 

Uiteraard is het ook een tip om enkele geneesmiddelen in te pakken, zoals bijvoorbeeld paracetamol of ibuprofen voor de kleine kwaaltjes. Mocht je buiten Europa willen reizen, dan is het zeker een aanrader om ook pillen tegen eventuele diarree mee te nemen. Dit kan namelijk ontstaan door bacteriën in de lucht die je hier in Europa niet gewend bent of als je iets verkeerds hebt gegeten.

 

Veiligheid

Als je op vakantie gaat binnen Europa, bijvoorbeeld, denk je niet zo zeer na om contant geld bij je te houden maar wil je direct gaan pinnen omdat het handiger is. Echter, kan het helaas weleens gebeuren dat je kostbare spullen gestolen kunnen worden. Of dit nu in een hotel is of ergens in een drukke straat. Daarom is het een aanrader om sowieso contant geld te pinnen en het apart in je zak te houden. Overigens is het ook een tip om je bank zo snel mogelijk te contacteren hierover. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor bankzaken, maar ook in het geval van een ongeluk. Zorg ervoor dat je alle gegevens van tevoren ergens hebt genoteerd of bij de hand hebt, mocht het een keer gebeuren. Zo ben je er in ieder geval op voorbereid en scheelt het je stress.

 

Overige tips

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken is kijken hoe je gaat reizen op vakantie. Is het handiger of goedkoper om te reizen met het openbare vervoer of toch met de taxi? Zulk informatie kun je vaak vinden op officiële sites van de desbetreffende stad, wat overigens ook veel betrouwbaarder is. Zo is het dus ook een tip om te kijken hoe ver reizen het is vanaf het vliegveld naar je hotel. Zo heb je een tijdsindicatie en een indicatie van de kosten en sta je niet voor verrassingen als je er later pas achterkomt wanneer je al bent gearriveerd! Zo bespaar je tijd, moeite en frustratie.

 

Vergeet ook niet dat de stopcontacten in sommige landen, ook binnen Europa, kunnen verschillen. Daarom is het een aanrader om dit van te voren te controleren en dus een adapter te kopen zodat je je opladers en andere apparaten makkelijk kunt gebruiken. Soms is het ook zo dat je deze in hotels bij de receptie kunt vragen, maar altijd handig om er zelf een mee te nemen!