Taalcursus Spaans in het buitenland

T

Niks is relaxter dan jezelf ontwikkelen in een nieuwe frisse omgeving waar je de nieuwe culturen kunt opsnuiven. Vooral Spaans is een taal welke veel wordt gesproken en dan ook populair is onder de Nederlandse jongeren. Spaans wordt niet alleen in Spanje gesproken maar maakt ook onderdeel uit van een groot deel van Zuid-Amerika. Landen zoals Argentinië en Chili zien Spaans als de officiële taal.

Spaans als historische en relaxte taal

Spaans is een historische taal welke niet alleen mooi is maar ook wordt geassocieerd met een zonnig klimaat en relaxte mensen. Spaans wordt in de Zuid Europese en Latijns-Amerikaanse landen aangeboden in combinatie met cultuur, sport en eventueel een traditionele dans. Zo leer je niet alleen de taal kennen maar beleef je gelijk ook een stuk cultuur! Je kunt kiezen voor verschillende landen om een taalcursus te volgen. De meest gebruikelijke zijn Spanje, Argentinië en Mexico. Ieder land heeft weer zijn eigen kenmerken en cultuur maar globaal gezien zijn deze mensen erg te vergelijken met elkaar. Dit is ook terug te zien in de vijf dimensies van Hofstede waarin alle dimensies vrijwel gelijke invloeden hebben.

De Spaanse cultuur

In de Spaanse cultuur vormt ontspanning een belangrijk aandeel in het dagelijks leven. Culinaire hoogstandjes afgewisseld met zon en rust. Een typisch Spaans fenomeen is om zeer laat te gaan avond eten. Dit heeft alles te maken met de siësta die wordt gehouden ’s middags. Vaak wordt er pas rond tien uur ’s avonds gegeten.

De oorsprong van Spaans ligt in de Latijnse taal. Dit komt ook terug in de cultuur. Er zijn nog veel overblijfselen en historische gebouwen die hun oorsprong hebben in de Romeinse tijd.

Moeilijkheidsgraad van Spaans

Spaans is een Romaanse taal en wordt over het algemeen beschouwd als gemiddeld moeilijk. Daarnaast is het gemakkelijk om Italiaans te leren wanneer je Spaans kan en andersom. De talen verschillen onderling namelijk niet veel van elkaar. Een taalcursus Spaans van Study Globe geeft dus ook een ingang naar andere Romaanse talen. Ook is het een groot voordeel om te studeren in Spaanstalige landen. Je leert er niet alleen nieuwe mensen kennen maar je gaat ook gelijk de gebruiken van een cultuur herkennen. Dit kan je zeker zakelijk gezien in de toekomst nog behoorlijk wat voordeel opleveren!