Kwaliteiten om goed te kunnen yogales geven

K

Wil je graag zelf yoga docent worden maar ben je niet zeker of je wel de nodige kennis, kunde en ervaring hebt om te kunnen yogales geven? In ondertaand artikel bespreken we de kwaliteiten van een goede yoga docent. Hopelijk helpt het je wat verder in het nemen van de juiste beslissing.

  1. Passie en enthousiasme

Bijna even belangrijk dan kunde en ervaring is passie en enthousiasme. Ben je gepassioneerd door yoga, en enthousiast om deze passie met mensen te delen? Dan straal je dat als vanzelf uit, en zullen mensen je ook beter en sneller vertrouwen. Yogales geven kan je niet doen vanuit verplichting, want dat voelen mensen meteen.

  1. Je hoeft zelf geen super yogi te zijn

Vaak is het niveau van eigen practice iets wat mensen tegenhoudt die willen yogadocent worden. Toch is dat helemaal niet nodig. Je hoeft jezelf niet in twee te kunnen vouwen om yogales te kunnen geven. Je hoeft geen 10 minuten in de hoofdstand kunnen staan om zelf de hoofdstand te kunnen doceren. Als je goed en duidelijk de houdingen kan uitleggen, asana’s kan corrigeren en aanpassingen kan bieden voor wie dat nodig heeft is dat veel belangrijker dan zelf de houdingen kunnen doen.

  1. Persoonlijke aandacht en oprechte interesse voor de cursisten

Yogales geven is geen gelegenheid om te kunnen pronken met je eigen kennis en kunde. Natuurlijk moet de yoga docent weten waarover hij of zij praat, maar het uitgangspunt zijn de cursisten. Een goede Yoga Docent neemt de tijd om met de cursisten te praten, weet wat ze willen bereiken met de lessen en geeft mensen persoonlijke aandacht. Een yogales dient een veilige omgeving te zijn voor mensen, waar ze even kunnen ontsnappen van het dagelijkse leven en compleet zichzelf kunnen zijn.

Tijdens een yoga docenten opleiding leer je meer over de kwaliteiten van een yoga docent en doe je zelf ook de nodige kennis en ervaring op om als yoga docent aan de slag te kunnen gaan!