Eerste bezoek aan de orthodontist

E

O jee, is het moment aangebroken dat je voor de eerste keer naar de orthodontist moet? En vind je het wel heel erg spannend? Dan kan ik je gerust stellen. Want de eerste afspraak bij de orthodontist stelt niet zoveel voor. Benieuwd wat jou te wachten staat? Lees dan snel dit artikel verder!

Heb jij wel een beugel nodig?

Jouw eerste afspraak bij de orthodontist zal puur gaan om het feit of je wel echt een beugel nodig hebt of niet. Tijdens het eerste gesprek zal het voornamelijk gaan over de stand van jouw tanden. Daarnaast zal de orthodontist je vragen of je last hebt van je gebit. Een orthodontist ziet ook al snel of er wel genoeg ruimte is in jouw gebit. Daarnaast wordt ook gecontroleerd of de kaken goed op elkaar aansluiten.

Goede gezondheid van jouw gebit

Niet alleen zal de orthodontist naar de stand van jouw tanden kijken, maar ook maar de gezondheid van jouw gebit. Een goede gezondheid is namelijk erg belangrijk! Wanneer een kind naar de orthodontist gaat, wordt ook goed gekeken of alle tanden en kiezen al gewisseld zijn.

Foto’s en gipsafdruk

Het kan voorkomen dat je tijdens het eerste gesprek al een foto moet laten maken van jouw tanden en kiezen. Op deze manier kan de orthodontist beoordelen wat voor behandeling jij nodig gaat hebben. Ook wordt hierbij een gipsafdruk van je tanden gemaakt. De gipsafdruk wordt weer gebruikt bij het maken van de beugel.

Duur van de beugelbehandeling

De orthodontist zal jou op de hoogte brengen van jouw behandeling en hoelang de behandeling ongeveer gaat duren. Een beugelbehandeling neemt ongeveer 2 of 3 jaar in beslag. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend.

Afspraak inplannen bij een orthodontist?

Benieuwd hoelang jij een beugel moet dragen om weer mooie rechte tanden te krijgen? Ga dan eens op bezoek bij Mondaat. De regiopraktijk waar je zowel terecht voor een orthodontist of tandarts.