Een goede nachtrust voorkomt veel problemen

E

Veel mensen weten al dat te weinig slaap niet gezond voor je is, maar uit recent onderzoek blijkt ook dat je dikker wordt van te weinig slaap. Oftewel: een goede nachtrust is van groot belang op je dagelijkse levensstijl.

Uit het onderzoek van het Birmingham Heartlands Hospital is gebleken dat 60 procent van de Britse volwassenen overgewicht heeft. Een van de belangrijkste oorzaken die naar voren komt in het onderzoek van Dr. Shahrad Taheri is het gebrek aan slaap. Zijn onderzoek ging over het verband tussen gewicht en slaap, uit zijn conclusies komt naar voren dat mensen die minder dan zeven uur per dag sliepen een hogere kans op obesitas hadden. Ook blijkt dat mensen die minder dan vier uur per dag sliepen 73% meer kans op overgewicht hebben, mensen eten door een grotere behoefte aan eten wel 900 calorieën extra! De kans op obesitas wordt bij een gebrek aan slaap verdubbelt.

Minder slaap verzorgt niet alleen overgewicht, maar vergroot ook de kansen op hart- en vaatziekten, een slechter seksleven, depressie, en ook krijgen mensen met te weinig slaap op latere leeftijd meer rimpels.

Conclusie: Zorg dat je elke dag genoeg slaapt krijgt, ga eens een uurtje eerder naar bed.

Meer info over Shahrad Taheri.