Verminder stress

V

Stress komt tegenwoordig steeds vaker voor, mensen functioneren slechter door stress en melden zich steeds vaker af bij hun werk. Er zijn een paar eenvoudige trucjes tegen stress die jouw leven een stuk aangenamer maken.

Het eerste trucje kan je bijna overal kan gebruiken, waar je ook bent. Veel mensen die spanning hebben gaan sneller en vlugger ademhalen, wat ze vaak zelf niet doorhebben. Door beter op je ademhaling te letten kan je een groot gedeelte van je spanning wegnemen. Zorg ervoor dat je diep via je neus inademt, en dan weer diep via je mond uitademt. Doe dit tien keer achter elkaar en je zult meteen het verschil merken. Om dat effect nog te vergroten kan je eventueel ook je ogen dicht doen terwijl je de oefening doet.

Het tweede trucje is om je lichaam even los te gooien. Vaak zitten mensen te lang achter elkaar op een stoel, en te weinig beweging, dan kunnen je spieren verkrampen. Ga met twee benen op de grond staan, en laat door middel van kracht uit je lichaam je armen draaien. Blijf de hele tijd met je voeten vast aan de grond staan, en blijf draaien, na een tijdje zullen je spieren wat losser worden en voel je dat je ontspannen bent.

Je kan ook muziek gebruiken om stress te verminderen, dit verlaagt de productie van het stresshormoon.