Tips om te ontspannen

T

Hoe kan je goed ontspannen?

Als je rustig bent, en je kan ontspannen dan zie je dat ook goed terug in je uiterlijk. De beste tip is natuurlijk goed slapen, minimaal 8 uur per dag. Probeer niet te laat naar bed te gaan, en niet te laat op te staan.

Maar dat is niet de enige manier om goed te ontspannen, er zijn nog andere oplossingen om tot rust te komen.

  1. Je moet weten dat je het waard bent om ook te ontspannen, dat zie je heel vaak bij moeders, die nemen geen tijd meer voor zichzelf en zijn te veel tijd kwijt aan het gezin. Dat is heel goed, maar je hebt ook tijd voor jezelf nodig. Dus plan desnoods een uurtje s’ avonds (even lekker in bad gaan, of een film kijken) of s’ ochtends vroeg (even mediteren) om helemaal tot rust te komen.
  2. Meditatie en yoga kunnen heel goed werken. Het klinkt misschien zweverig, maar dat hoeft helemaal niet. Je moet proberen om aan jezelf en op je ademhaling te letten. Er staan talloze filmpjes op YouTube die je helpen om te ontspannen door middel van meditatie.
  3. Sommige mensen vinden het ook heel ontspannen om een muziekje op te zetten. Bijvoorbeeld waddenzeemuziek, zet het een keer aan en ga ondertussen studeren en je zult merken dat je helemaal tot rust komt.