Hoe kies je de perfecte massagetafel? Een volledige gids

H

Met zo veel verschillende stijlen op de markt vandaag de dag, kan het kiezen van de beste massagetafel voelen als een overweldigende, ontmoedigende taak. Vooral als je bedenkt hoeveel je deze tafel waarschijnlijk gaat gebruiken, wat is een massage tafel hun belangrijkste hulpmiddel? En aan welke behoeften moet deze allemaal voldoen? Deze gids is ontworpen om u te helpen de juiste tafel te kiezen voor u, uw specifieke praktijk en natuurlijk uw cliënten.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een massagetafel:

  • Breedte van het massagebed
  • Tafellengte en -hoogte
  • Instelbare functies
  • Tabel gewicht
  • Gewichtscapaciteit
  • Schuimbreedte
  • Stoffering stijlen
  • Kwaliteit
  • Prijs
  • Materiaalsamenstelling

In dit blog artikel gaan we niet op alle zaken in, maar enkel op de allerbelangrijkste. Hieronder lees je meer over de afmetingen, verstelbaarheid en de prijs.

Houdt rekening met de afmetingen

Bij de keuze voor een massagetafel is de breedte van groot belang. U zult een tafel willen kiezen die geschikt is voor een breed scala aan verschillende lichaamstypen. Voor het succes van uw bedrijf is het noodzakelijk dat uw klanten zich comfortabel voelen, ongeacht hun grootte of vorm, en de tafelbreedte speelt hierbij een belangrijke rol.

Als estheticus speelt ook uw eigen hoogte een rol bij het bepalen van de juiste breedte van uw tafel. Als u zelf aan de korte kant staat, kies dan voor een smallere tafel van ongeveer 70 centimeter. Voor grotere therapeuten moet u een bredere tafel kunnen tolereren, wat ook voor extra comfort voor uw cliënten zorgt; kies een tafel die tussen de 80 en 90 centimeter. Voor massagepraktijken waar meerdere therapeuten een enkele tafel kunnen delen, is een nog bredere tafel geen probleem. Dit biedt extra comfort voor de cliënt en omdat u met meerdere therapeuten aan beide zijden staat kunt u altijd goed bij de cliënt.

Verstelbaar of toch niet?

Veel massagetafels worden geleverd met een reeks aanpasbare functies die u in staat stellen om de tafelervaring verder af te stemmen op uw behoeften. Een van de belangrijkste functies die nu op de meeste tafels is opgenomen is de mogelijkheid om de hoogte aan te passen. U zult dit vooral belangrijk vinden wanneer u meerdere verschillende type massages aanbiedt.

De mogelijkheid om de hoogte te verstellen is ook een belangrijke voorwaarde als er meerdere therapeuten gebruik maken van de tafel. Zelfs als u uw tafel niet met andere therapeuten deelt, kunt u van mening zijn dat het aanpassen van de hoogte erg handig is. Iedere type massage heeft bijvoorbeeld specifieke vereisten voor de masseur en de tafel, zoals een bepaalde hoogte.

In het algemeen zal het maken van hoogteverstellingen op uw tafel slechts enkele minuten duren, vooral gezien de mechanismen die in moderne tafels zijn ingebouwd. Verstelknoppen zorgen ervoor dat u gemakkelijk één tafelpoot per keer omhoog en omlaag kunt verstellen. Met een elektrische massagetafel zit u helemaal goed. Dan kunt u met één druk op de knop alles instellen.

De prijs moet goed zijn

Dit is een wat ‘standaard’ onderdeel, maar de prijs moet natuurlijk goed en correct zijn. Het kan erg lastig zijn om te bepalen wat precies een goede prijs is voor een massagetafel, daarom gaan we hier toch even verder op in. Een goede tafel kost doorgaans tussen de €80 en €200 voor een draagbare tafel. Dit zijn de goedkopere tafels. Je betaald doorgaans zo’n €200+ voor een vaste tafel met een sterk frame en extra opties en accessoires, zoals een hoes en bijgeleverde kruk.

Conclusie

Gaat u dus een massagetafel kopen? Zorg ervoor dat u bovenstaande factoren allemaal meeneemt in uw keuze en u meerdere goede online bronnen vergelijkt. We raden u ook aan om wat video’s op te zoeken op youtube, er zijn veel uitgebreide video’s over het kiezen van de beste tafel. Maar de meeste zijn wel in het Engels. Hopelijk hebben we je met al deze tips van voldoende informatie kunnen voorzien voor het maken van de keuze voor de beste massagetafel!