Zoek je een podotherapie in Zaandam?

Z

Je beweegt eigenlijk ongemerkt de hele dag. Tijdens je leven leggen je voeten ruim 180.000 kilometer af. Voordat je overlijdt, heb je dan ongeveer vier keer rond de aarde gelopen. Veel mensen beginnen dat in hun leven te merken. We er vaak te makkelijk vanuit dat onze voeten en gewrichten het altijd goed blijven doen. Helaas wijst de praktijk anders uit. Pijn in de voeten of rug kan komen door een verkeerde manier van lopen. Geblesseerde en overbelaste pezen en gewrichten die slijten zijn helaas ongemakken waar veel mensen mee te maken krijgen. Gelukkig valt hier wel wat aan te doen. Als je hier last van krijgt, is het raadzaam een afspraak met een podotherapeut te maken. En woon je in Zaandam of omstreken? Dan kun je snel terecht bij een vakkundige podotherapie Zaandam.

 

Podotherapie Zaandam, je voeten zijn het waard

Wat kan een podotherapie Zaandam voor je doen? De podotherapeut is medisch geschoold en voorzien van een registratie in het BIG-register. Je kunt bij de podotherapeut terecht als je last hebt van standafwijkingen van je voeten, als je tenen of nagels afwijkend staan en als je last hebt van pijn aan je voeten tijdens het lopen. En verder kun je ook een beroep doen op de podotherapie in Zaandam als je voeten overbelast zijn en als pijn hebt aan het enkelgewricht, het kniegewricht of aan de heupen. Veel van deze klachten kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde houding of een verkeerde manier van lopen.

De podotherapeut helpt je met het verbeteren van je houding, waardoor je minder pijn hebt en verdere slijtage aan gewrichten voorkomen wordt.

De podotherapie Zaandam kan je ook van speciaal schoeisel, zoals zooltjes, voorzien. Deze zorgen voor een betere stand van de voeten en benen en voor een gezondere houding tijdens het lopen.

 

Verwijzing huisarts

Voor een behandeling bij de podotherapie in Zaandam heb je een verwijzing van je huisarts nodig, maar je kunt ook direct contact met ze opnemen. Ze zullen je goed observeren en veel vragen stellen om een goed beeld te krijgen van je dagelijkse bezigheden en de daarmee gepaard gaande risico’s voor je bewegingsapparaat.