Met deze tips blijf je deze zomer fit!

M

Hoe dol we ook zijn op de zomer: ieder jaar weer blijkt het knap lastig om tijdens ons lievelingsseizoen fit te blijven. Een borreltje hier, een terrasje daar… En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle tuinfeestjes die nog op het programma staan! Nee, het leven van een fitgirl gaat niet over rozen in de zomer. Gelukkig is het echt niet zo lastig als het lijkt om, ook tijdens de warmste maanden van het jaar, je vorm en conditie te behouden. Klinkt onmogelijk, maar dat is het dus niet – met onderstaande tips ga jij deze zomer heerlijk genieten en blijf je ook nog eens hartstikke goed in vorm!

 

Fruit en salades – all day everyday

Oké, dat all day everyday is wellicht ietwat overdreven maar een gezond eetpatroon is zo ontzettend belangrijk! Met name in de zomer – wanneer het soms lijkt alsof de wijn iedere dag vroeger open wordt getrokken en de bitterballen maar blijven komen – wil je wel genoeg groente en fruit binnenkrijgen. Vervang snacks als chocola en snoep eens voor een frisse fruitsalade. Daarnaast is het ook ‘s avonds of ‘s middags een goed idee om groente in je dieet te verwerken. Wat dacht je van een lekkere salade met couscous of een variant met linzen (tip!)? Hmmm… wij krijgen er spontaan zin in.

 

Blijf koel én kom in beweging

Als de temperaturen tropische waarden bereiken, wil je soms niets anders doen dan de hele dag in een koel zwembad doorbrengen. En eigenlijk is dat niet eens zo’n slecht idee! Zwemmen is een sport waarbij je heel veel spieren gebruikt en je verbrandt er ook nog eens flink wat calorieën mee. Prima dus om deze zomer lekker te blijven sporten! Een andere optie is om wat tijd door te brengen in een zwemspa.

 

Alle kleine beetjes helpen

Het is nu eenmaal waar dat niet iedereen een grote voorliefde voor sporten koestert. Toch betekent dat niet dat je de hele zomer dan maar moet blijven niksen. Zie het zo: alle kleine beetjes helpen, dus als jij liever niet dagelijks een uur lang in de sportschool staat kun je wel gewoon korte, actieve momenten inplannen. Woon je op loop- of fietsafstand van de supermarkt? Ga dan eens op de fiets in plaats van met de auto. Pak de trap in plaats van de lift en ga ‘s avonds nog lekker een blokje om in plaats van op de bank neer te ploffen met Netflix. Als je bewegen op deze manier bekijkt, zul je er niet te erg tegenop gaan zien maar ben je toch actief bezig.