Ontspannen in een infrarood sauna

O

Ben je op zoek naar of wil je meer weten over een infrarood sauna? Hieronder krijg je vast wat informatie over de werking en de voordelen zodat je een goede keuze kunt maken. Waarschijnlijk ken je het verschil met een gewone ‘Finse’ sauna: de laatste werkt door opwarming van lucht en de ontwikkeling van stoom doordat je af en toe water toevoegt. Bij een infrarood sauna komt lichtstraling in contact met je lichaam en verandert dan in warmte, vergelijkbaar met de zon. De temperatuur in de infrarood cabine loopt ook minder hoog op, tot zo’n 60 graden en er komt geen stoom bij te pas. 

Voordelen van een Full Spectrum cabine
Er zijn twee belangrijke redenen voor de aanschaf van een infrarood sauna. De eerste is dat de straling klachten van reuma, artrose, geblesseerde spieren, rugklachten of huidaandoeningen verlicht. Wanneer het puur daarom gaat is het verstandig te kiezen voor een Full Spectrum cabine. De combinatie van korte golf, middengolf en lange golf stralen zorgt voor effectieve dieptewarmte in de probleemzones. Je hoeft een Full Spectrum cabine niet voor te verwarmen en blijft er gemiddeld een kwartier in, handig wanneer je er vaker snel gebruik van wilt maken. Bij sauna4you.nl heb je keuze uit meerdere houtsoorten voor deze cabine en ben je verrassend voordelig uit.

Voordelen van een Mn infrarood sauna
Een infrarood sauna met magnesiumoxide stralers (Mn) is juist geschikt wanneer je deze wilt gebruiken voor ontspanning en een betere weerstand.  De stralers geven vooral lange golf warmte en een beetje middengolf dieptewerking, zodat de straling minder fel is. Je bloedsomloop en stofwisseling worden zo extra geactiveerd waardoor afvalstoffen en ziektekiemen je lichaam sneller verlaten. Door de rust en warmte voel je je ontspannen worden, zeker met extra’s als muziek en kleurentherapie. De Mn infrarood sauna moet je wel voorverwarmen en je kunt er tot een half uur inblijven. Door de extra hoogwaardige materialen en technieken is het prijskaartje wat  hoger dan bij de Full Spectrum cabines.

Verschillende keuzes infrarood sauna’s
De Full Spectrum cabines zijn er  van 1 tot 4-persoons formaat en er is ook een hoekcabine. De Mn cabines zijn van dubbelwandig premium Canadees cederhout. Deze zachte houtsoort krimpt nauwelijks en heeft een zeer lange levensduur. Deze soort infrarood sauna vind je ook in diverse maten en in rechte of hoekvorm. De besturing is digitaal aan binnen- en buitenkant. Bij de Luxe versies is kleurentherapie toegevoegd en een Blue Tooth geluidsinstallatie met twee speakers.