Reizen door Scandinavië

R

Waar veel mensen in Nederland na een jaar lang hard werken standaard kiezen voor de zon, zee en strand vakanties in Frankrijk, Spanje of Italië zijn er nog ook mensen die hun rust zoeken in Scandinavië. Scandinavië wat natuurlijk bestaat uit de landen Zweden, Noorwegen, Denenmarken maar ook de landen Finland en IJsland die er niet altijd door iedereen bij genoemd worden. In Nederland zijn deze landen niet de eerste vakantielocaties waaraan gedacht wordt. We onderschatten vaak het prachtige landschap, natuur en de heerlijke rust die heerst in deze landen. Ook vergeten we dat het hier in de zomer ook gewoon mooi weer is en je kan genieten van de zon.

Het Scandinavische landschap

Voor mensen die echt op vakantie gaan om door een land heen te trekken van locatie naar locatie en die echt gaan voor de natuur en het landschap van een land is Scandinavië een aanrader. Deze landen worden gekenmerkt doordat het niet dichtbebouwd is, wanneer je over de snelweg rijdt en uit het raam kijkt zie je grote vlaktes natuur en af en toe een mooi huisje gebouwd in de Scandinavische stijl. Ook zijn deze landen gekenmerkt door veel groen, bossen, gebergte en wateren.

Optimaal rondtrekken

Om optimaal rond te trekken door Scandinavië en zoveel mogelijk van de prachtige natuur en landschap mee te pakken, is het een groot voordeel als je een camper tot je bezit hebt. Hiermee kun je gemakkelijk van locatie naar locatie trekken en kan je zelf bepalen hoelang je waar blijft en heb je in principe altijd je huis bij je. Nu begrijpen wij ook dat de meerderheid van de lezers geen camper tot zijn beschikking heeft al kun je deze tegenwoordig natuurlijk ook in de regio waar je woont huren zoals campers Den Bosch bijvoorbeeld.

Bevolking

 

Wat Scandinavië ook kenmerkt is de gastvrijheid van de bevolking, iedereen is erg sociaal, open en spreekt uitstekend Engels dus je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je jezelf niet verstaanbaar kan maken. Ook loopt de bevolking er in deze landen erg verzorgt bij.