Tijd voor vakantie

T

Elke jaar zomer is het weer zover, na een heel jaar hard gewerkt te hebben is het tijd om te ontspannen en te genieten van een welverdiende vakantie met vrienden/vriendinnen of gewoon gezellig met het gezin. De meeste mensen zullen al ruim van tevoren begonnen zijn met het uitzoeken van een eindbestemming en het plannen van de gehele vakantie daaromheen. Wordt het dit jaar weer Zuid-Frankrijk naar de zelfde camping als de jaren voorheen of kies je dit jaar voor het warme Spanje of Italië?

Vliegen of toch de auto?

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die ervoor kiezen om op vakantie te gaan met het vliegtuig, dit kan meerdere redenen hebben zoals dat de meeste mensen vliegen als ‘relaxter’ ervaren. Dit omdat als je met de auto gaat en je toch al gauw 14 uur moet rijden in één á twee dagen en dit toch als erg vermoeiend wordt ervaren. Wanneer je ervoor kiest om te vliegen is het enige wat je moet doen, zorgen dat je op tijd op het vliegveld bent om in te checken en verder is het wachten tot je vliegtuig vertrekt en weer land. Toch heeft vliegen ook zeker een nadeel, je bent namelijk vrij beperkt in het meenemen van bagage of dit zal al snel oplopen in de kosten. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die ervoor kiezen om met de auto op vakantie te gaan, dit omdat ze vaak genieten van de vrijheid van het rijden en van de landschappen waar ze doorheen rijden. Ook kunnen ze makkelijk zelf bepalen hoeveel bagage ze mee willen nemen en is het gemakkelijker om eens een uitstapje te doen naar een andere stad.

Uitstapjes

Wat opvalt is dat iedereen tijdens zijn vakantie er wel voor kiest om één dag of meerdere dagen steden rondom de bestemming op te zoeken om zo ook wat meer te zien van het gebied waar ze zich in bevinden. Tegenwoordig zijn er hierdoor steeds vaker mensen die niet op één camping willen verblijven maar het liefst rondtrekken door het land van stad naar stad. Je hebt mensen die dit overwegen maar er uiteindelijk van af zien omdat ze denken dat het veel gedoe is om meerdere campings vast te leggen en bijvoorbeeld elke keer weer hun tent te moeten opzetten en afbreken. Gelukkig voor deze mensen is het mogelijk om een camper te kopen, zo ben je niet altijd meer afhankelijk van een camping of hoef je nooit meer een tent op te zetten of af te breken en heb je altijd je ‘huis’ mee onderweg waar je ook naar toe mag gaan.