Varen door Amsterdam

V

In het zonnetje door de grachten varen van onze hoofdstad. Dat klinkt als de ideale dag. Wij geven je een aantal tips hoe deze dag perfect verloopt. Het is spectaculair om drijvend op het water de stad te ontdekken

Tip 1: Kies een boot verhuur bedrijf waarbij je met slecht weer, de afspraak kan verzetten.

Door slecht weer kunnen je plannen op het water in duigen vallen. Storm kan zelfs gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat je het weerbericht goed in de gaten houd, zodat je een goede dan prikt. Indien het weer plotseling omslaat kan je bij veel bootverhuur bedrijven nog je afspraak verzetten. Een beetje kou, hoeft de pret niet te drukken. Gewoon zorgen dat je genoeg warme kleding en jassen aan boort heeft voor het geval dat het afkoelt.

Tip 2: Neem een picknick mand mee, vol met lekkers.

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk op het water blijven. De boot afgaan om ergens te eten is zonde van je tijd. Koop lekkere snacks en maak van te voren hapjes. Het is natuurlijk ook handig om een koelbox mee te nemen zodat het eten goed blijft.

Tip 3: Duurzaam en milieubewust door de grachten

Wanneer je je gaat oriƫnteren op een huurboot, kies dan voor de meest ecologisch verantwoorde keuze. Een boot met diesel is natuurlijk ouderwets en vervuilend. Boot huren Amsterdam? Mijn advies is om te gaan voor een ecoboat, dat is de meest duurzame en milieubewuste keuze. Een verantwoorde manier om de grachten te bewonderen.

Tip 4: Stip je route uit

Jij wil natuurlijk geen enkele bezienswaardigheid missen. Plan daarom vooraf alvast je route uit, zodat je niet doelloos gaat rondvaren. Op internet vind je genoeg informatie over de stad, kies je favoriete bezienswaardigheden uit en plan je route. Print het natuurlijk ook even uit, voor het geval de batterij van je telefoon leeg is.