5 redenen om yoga te studeren in India

5

Het is een flinke beslissing: helemaal naar India reizen om een yoga docentenopleiding te volgen. Je vraagt je misschien af…. Waarom zou ik zoveel geld betalen voor een vliegticket en de hele wereld over reizen voor een opleiding die ik in mijn eigen land kan volgen? Waarom zou ik naar India gaan, een land dat ik niet ken en waarvan ik de taal niet spreek? Eerlijk is eerlijk, je twijfel is absoluut http://www.arhantayoga.nl/yoga-docenten-opleiding-indiabegrijpelijk. Maar ongeacht de angst te kiezen voor het onbekende  reizen elk jaar duizenden mensen naar India om Yoga te studeren. Als je van yoga houdt en bereid bent veel te leren, dan volgen hier een aantal redenen waarom je naar India zou moeten gaan om yoga te studeren.

  1. Leer traditionele lessen van authentieke docenten

India is het geboorteland van yoga. Dit betekent niet dat er op elke hoek van de straat mensen yoga beoefenen (zoals soms verwacht wordt door toeristen). Yoga is meer dan 5000 jaar geleden ontstaan in India en de yoga filosofie heeft diepe wortels in de Indiase cultuur. Als je besluit om een opleiding te volgen in een yoga school in India, krijg je les van Indiase docenten die zijn groot gebracht met de yoga filosofie. Yoga is onderdeel van het onderwijssysteem en veel scholen bieden een of meerdere vormen van yoga aan. Deze levenslange oefening en studie van yoga is duidelijk zichtbaar in het niveau van beoefening en in de lesstandaard van vele Indiase docenten.

  1. Doe yoga ervaring op uit eerste hand, rechtstreeks in het geboorteland zelf

Als je in India studeert leer je ook alles over de yoga filosofie, de geschiedenis en de ware betekenis van yoga. Door in het geboorteland van yoga te zijn en daar yoga te studeren krijgen de lessen een diepere en meer intensieve beteken.

  1. Ontmoet mensen van over de hele wereld

Yoga scholen in India ontvangen veel mensen van over de hele wereld die op zoek zijn naar spiritualiteit. Het ontmoeten van zo veel mensen van verschillende nationaliteiten en met verschillende achtergronden helpt je je kijk op het leven te verbreden en heeft een positief effect op je persoonlijke ontwikkeling tijdens je opleiding.

  1. Combineer studeren met reizen

Waarom zou je niet werk en plezier combineren en de mogelijkheid benutten om door India te reizen. Het ontdekken van dit mooie land helpt je misschien meer van yoga en haar achtergrond te begrijpen.

  1. Stap eens uit je comfortzone en kick af van je levensstijl en afhankelijkheden

Tijd doorbrengen in India is een erg intensieve en levensveranderende ervaring. Je ontdekt een nieuwe cultuur en ervaart een nieuwe manier van leven. Afhankelijk van het type opleiding dat je volgt maak je kennis met een andere levensstandaard. Ik zou aanraden om yoga te studeren in een ashram in India. Yoga ashrams bieden een eenvoudige maar comfortabele accommodatie aan en helpen je de eenvoudigheid van het leven te ervaren. Het zo ver weg zijn van je familie helpt je om even af te schakelen en je volledig op je yoga opleiding te focussen. Je zult een andere kijk op je leven thuis ontwikkelen en het nog veel meer gaan waarderen.

Als je twijfelt of je best een yoga teacher training in India volgt of eerder dichter bij huis, denk dan niet te veel na over het financiële aspect, maar denk juist na over de mentale en spirituele voordelen die een opleiding in India je kan geven. Zonder twijfel zal het een unieke ervaring zijn die een levenslange indruk bij je achterlaat.