Een vakkundig podotherapie Haarlem

E

Last van pijnlijke voeten? Of pijnklachten in de rest van het lichaam na lang staan of lopen? Dit zou weleens veroorzaakt kunnen worden door problemen in de voeten. Deze moeten het lichaam de volledige dag dragen, wat voor problemen zou kunnen zorgen als er ook maar een kleine scheefstand van de voet is. Dit is goed werk voor een podotherapeut.

 

Podotherapie Haarlem

Een podotherapeut is een therapeut die gespecialiseerd is in de voeten en de stand hiervan. De podotherapeut heeft hiervoor een hbo-opleiding gevolgd, om de voeten goed te leren onderzoeken en om zolen aan te meten en daarnaast om de zolen zelf te kunnen maken.

 

De afspraak

Bij podotherapie Haarlem gaat een afspraak als volgt; de patiënt komt binnen en meldt zich aan bij de balie, vervolgens mag de patiënt plaatsnemen in de wachtkamer. Op de afgesproken tijd haalt de podotherapeut u op en neemt u mee naar de spreekkamer. Hier vindt eerst een gesprek plaats waarbij de therapeut vragen stelt met betrekking tot de klachten. Zijn er alleen klachten aan de voet of zijn er ook klachten in de rest van het lichaam? Na het vraaggesprek zal de podotherapeut uw voeten gaan onderzoeken, dit gebeurt zittend en staand. Vervolgens wordt er in stand naar de voeten gekeken. Hierbij kan goed gezien worden of de voeten wellicht doorgezakt zijn. Als laatste wordt er naar de voeten gekeken tijdens het lopen, hoe is de afwikkeling van de voet? Zijn er bepaalde delen van de voet waar (te)veel druk op komt te staan? Allemaal zaken voor de podotherapeut om rekening mee te houden.

Als het advies is om zolen te laten maken, wordt dit ingepland.

 

De zolen ophalen

De zolen die zijn gemaakt door de podotherapie Haarlem zijn handgemaakt en specifiek voor het individu gemaakt, er is dus geen enkele zool hetzelfde! Als de zolen opgehaald mogen worden dan worden ze eerst gepast, waar de therapeut bij is. Op deze manier kan er gekeken worden of de zolen voldoende zijn werk doen.

 

Verwijzing

Tegenwoordig is een verwijzing van de huisarts niet nodig. Veelal worden mensen wel verwezen door een fysiotherapeut. De fysiotherapeut probeert het lichamelijke probleem op te lossen, wat niet altijd lukt door bijvoorbeeld een scheefstand van de voeten. De podotherapie Haarlem kan dit verhelpen.

De podotherapie Haarlem heeft contracten met bijna alle verzekeringen, waardoor er vaak sprake is van een (gedeeltelijke) vergoeding uit de aanvullende verzekering voor zowel de consulten als de zolen zelf.

 

Het dragen van zolen

Het wordt aangeraden om de zolen zoveel mogelijk te dragen. In principe passen de zolen in alle schoenen (behalve pumps of slippers). Als u last heeft van zweetvoeten is het belangrijk om de zolen uit de schoenen te halen na dragen om de zolen te laten drogen. Leg de zolen niet op de verwarming, hierdoor kunnen ze kromtrekken, maar leg de zolen op een droge en schone plaats waar ze kunnen drogen.