Ontspanning door muziek

O

Muziek is er in allerlei vormen, zo heb je klassieke muziek, maar ook rock of pop muziek. Muziek wordt daarom ook op vele manieren gebruikt, een van die manieren is om te ontspannen door middel van muziek. Je stemming kan in grote maten worden beïnvloed door muziek. Ook kan muziek er voor zorgen dat je bloeddruk, ademhaling en hartslag omlaag gaan.

Voordelen van muziek

Bij het luisteren naar rustige muziek hebben veel mensen een lagere productie van stresshormonen en maken de hersenen endorfine aan (voor een fijn en relaxt gevoel). Endorfine geeft je een gevoel van geluk en is een stof die lijkt op morfine.

Dus als je gestrest bent zorg dan dat je even wat van je favoriete muziek op zet. Vaak denken mensen bij relaxen door muziek aan klassieke muziek, dit hoeft echter niet zo te zijn. Elke soort muziek met een ritme dat overeenkomt met onze hartslag is het beste voor ontspanning. Muziek kan gebruikt worden bij het studeren, tijdens je fitness, of met koken.

Er zijn natuurlijk veel voorbeelden van rustgevende en ontspannende muziek, hier staan een paar voorbeelden, maar zorg vooral dat het muziek is die jij fijn vindt om naar te luisteren:

Voorbeelden van klassieke muziek om te ontspannen:

Of 11 uur aan zee geluiden:

Of voor piano liefhebbers: