Praten met een medium

P

Misschien heb je er weleens van gehoord of wat over gelezen; contact zoeken met overleden dierbaren via een medium. Maar hoe werkt dat nou precies? Kunnen ze echt praten met overledenen? En hoe kan jij in contact komen met een medium?

Wat doen mediums precies?

Mediums zijn paranormale personen. Met die paranormale begaafdheid kunnen mediums ‘boodschappen’ doorkrijgen van bijvoorbeeld geesten van overleden dierbaren. Dit kan gebeuren wanneer het medium in een soort trance raakt, maar ook wanneer het medium bij volle bewust zijn is. De meeste mediums gaan anders te werk, dit verschilt natuurlijk omdat mediums een andere persoonlijke voorkeur hebben aan de manier waarop zij contact leggen.

Een medium kan dus verschillende boodschappen ontvangen, dit noemt men een ‘reading’, de boodschappen kunnen van verschillende aard zijn, soms zijn het bijvoorbeeld enkel elementen, hogere of lagere geesten of de mensen waar ze mee in contact proberen te komen zelf.

Praten met overledenen

Een medium fungeert simpel gezegd als doorgeefluik: de connectie tussen de overledenen en levende. Dit gaat vaak anders te werk, de ene medium kan zich volledig afstemmen op één overledene, bijvoorbeeld een dierbare van u. Sommige medium zoeken contact via voorwerpen of foto’s. Het medium krijgt dan bepaalde woorden of zinnen door van uw dierbare, bijvoorbeeld uitdrukkingen vanuit het verleden. De vraag of mediums daadwerkelijk contact kunnen leggen met een overleden dierbare, is een vraag eigenlijk bijna niet te beantwoorden valt.

Zelf in contact komen met een medium

Het is erg eenvoudig om in contact te komen met een medium. Via internet zijn er veel verschillende mediums te bereiken. Wel is het natuurlijk erg belangrijk dat u een medium uitkiest waar u zich gemakkelijk bij voelt en waarin u veel vertrouwen hebt. Op een paranormale beurs kunt u bijvoorbeeld veel verschillende mediums ontmoeten, als u oprecht geïnteresseerd bent in het vinden van een geschikt medium is het misschien een idee om daarnaartoe te gaan.